2015. július 28., kedd

TudatosantESZEM túrógombóc

TudatosantESZEM túrógombóc

Hozzávalók:

160 g zabpehely
80 g zabkorpa (aki már hozzá van szokva a magas rosttartalomhoz, mehet az egész zabkorpából, mint a Raffaello)
1 liter tej (1,5 %-os v. 0,1%-os)
500 g zsírszegény túró
mesterséges édesítő
zsemlemorzsa (200 g kb. épphogy megforgatod benne jelzésértékűen, de lehet forgatni kókuszreszelékbe, mákba vagy mandulareszelékbe ).

Elkészítés:

A tejet felteszed egy edényben főni kis lángon, majd beleteszed a zabpelyhet és a zabkorpát. Addig főzöd és kavargatod, amíg sűrű kását nem kapsz, kb. 10 perc. Kihűtöd, közben néhányszor átkavarod. Majd beleteszed a túrót és édesíted a masszát. Végül vizes kézzel gombócokat formázol belőle és meghempergeted pl. pirított zsemlemorzsában. 
Én a Spar zöld zabpelyhet használtam és a Natura (Dénes Ottó a gyártó) zabkorpát. A zabpelyhek duzzadóképessége ugyan hasonló, de nem teljesen egyforma. Ebben a receptben a Sparos zöld zabpehely lett használva és lemérve. Lehet, hogy nem lesz elég sűrű egy másik bolthálózat zabpelyhével, akkor zabkorpa hozzáadásával sűrítsd még!!!
Ez a recept egy nagy adag, de napokig eláll, vacsorára , kisétkezésre, édesség gyanánt, szóval bármikor lehet enni smile hangulatjel Sokan azért is szeretik, mert nem kell a bő vízben főzni, mint a hagyományos túrógombócokat és nem használunk tojást hozzá, valamint puha marad sokáig).

Én fele adagból készítettem próbaképp :-) Behűtve elképesztően finom!!!!! Sajnos még sokszor fogok ilyet gyártani! :-)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése