2013. március 29., péntek

Vadász-nokedli

Vadász-nokedli

Lapozgatás közben futottam bele ebbe a remek kis receptbe:

Annyit "változtattam" a receptem, hogy nem méricskélek. Általában vagyok annyira gyakorlott, hogy tudok annyi emberre nokedlit főzni, ahány enni fog belőle és ennek fényében változik a többi hozzávaló mennyisége is. Elképesztően finom lesz a nokedli a hagyma édességétől!
Viszont hidegen már nem az igazi, mert eléggé megköt, de melegen isteni!!!!

Hozzávalók: 

Nokedli (liszt, tojás, só, víz),
Olaj vagy zsír,
Bacon szalonna,
Hagyma,
Rengeteg reszelt sajt.

Elkészítés: 

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük a nokedlit. Közben a zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott bacont, és azt nem túl szárazra megsütjük. Beletesszük az alaposan lecsepegtetett nokedlit, jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Legvégül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot, többször megforgatva belekeverjük, és hagyjuk, míg elolvad benne. Azonnal tálaljuk, de előtte megszórjuk frissen vágott snidlinggel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése